1 Decembrie in Polonia

Locatie: Polonia din Europa
de la 255 EUR Europa 6 zile Transport Autocar
Rezerva acum online

» CONTACT « 021.324.25.78


Ziua 1. BUCURESTI -SIBIU -DEVA -ORADEA (cca. 595 km) Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Sibiu -Deva -Oradea. Ajungem seara in cochetul oras aflat pe malurile Crisului Repede si intr-o plimbare pietonala descoperim cateva dintre comorile urbei -Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Palatul Vulturul Negru, Primaria Oradea, Turnul Primariei, Biserica Ursulinelor, Palatul Moskovits -Miksa. Cazare in zona Oradea, la hotel de 3 stele.

Ziua 2. ORADEA -ZAKOPANE -CRACOVIA (cca. 535 km) Mic dejun. Plecam spre Polonia, traversand Ungaria si Slovacia spre Zakopane (cca. 940 m altit.), populara statiune montana din Polonia, unde vom opri pentru cateva fotografii, apoi vom continua spre Cracovia, fosta capitala regala. Cazare la Cracovia.

Ziua 3. CRACOVIA -SALINA WIELICZKA -CRACOVIA Mic dejun. Dimineata vizitam Castelul Wawel, unde vom admira Catedrala- (sec. XI-XIV) care imbina toate stilurile arhitectonice majore si care era odinioara locul ceremoniilor de incoronare a tuturor regilor Poloniei, iar azi sanctuar national si Castelul Regal renascentist, care se distinge prin aspectul sau monumental. Continuam cu Strada Kanonicza- cea mai veche din oras, care pastreaza integral aspectul medieval, Muzeul Arhidiecezei- casa in care a studiat Papa Ioan Paul II si Hotel Copernicus- unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume, care poarta numele marelui astronom si care a fost resedinta sa temporara in anii studentiei. Urmeaza Piata Centrala- cea mai mare piata medievala din Europa, cu Biserica Fecioarei Maria (sec.XIII) avand interesante vitralii de Wyspianski si Hala de Tesaturi (Sukiennice) numita si piata de chihlimbar unde vom avea timp liber pentru achizitionarea suvenirurilor locale. Dupa amiaza timp liber in Cracovia, sau excursie optionala (10 €) la salina Wieliczka, construita in sec. XIII si functionala pana in anul 2007, fiind una dintre cele mai vechi mine aflate in exploatare. Ne intoarce la acelasi hotel din Cracovia pentru cazare.

Ziua 4. AUSCHWITZ -KATOWICE -CRACOVIA (cca. 405 km) Mic dejun. Timp liber in Cracovia pentru shopping sau vizite individuale. Optional (20 €) excursie la cel mai mare lagar de concentrare si exterminare construit de nazisti: Auschwitz II- Birkenau, cu Rampa Mortii- locul unde se cobora din trenuri si ruinele celui mai mare crematoriu distrus de nemti inainte de retragere. Vom lasa in urma istoria cu tragismul ei pentru a continua excursia optionala apre Katowice, capitala Sileziei, oras fondat în sec. XVI. Din 1945 gazduieste Orchestra Simfonica Nationala Radio, iar din 2015 este denumit de UNESCO Oras al Muzicii. Este unul dintre cele mai importante centre culturale, academice si economice ale Poloniei ce imbina cu succes arhitectura moderna cu cea renascentista. Strazile centrale pietonale sunt paradisul iubitorilor de cumparaturi si al gurmanzilor, ce pot gusta din mancarurile tipic polneze la unul dintre restaurantele traditionale din zona. Cazare la Cracovia.

Ziua 5. CRACOVIA -ORADEA (cca. 730 km) Mic dejun. Pornim spre Romania, tranzitand din nou Slovacia si Ungaria. Seara sosim la Oradea pentru cazare.

Ziua 6. ORADEA -CLUJ NAPOCA -BUCURESTI (cca. 595 km) Mic dejun. Pe traseul de retur vizitam Cluj- Napoca, unde parcurgem un tur panoramic cu autocarul: Catedrala Greco-catolica Sf. Iosif (sec. XIX in stil romanic cu elemente gotice), Parcul Operei, amenjat in 1885 si inconjurat de cladiri istorice, intre care: Bastionul Croitorilor (una din putinele fortificatii ale vechii Cetati ramase intacte), Palatul de Justitie (construit in 1902, in stil eclectic), Opera Nationala Romana si Teatrul National (construite in 1906 in stil neo-baroc). Urmeaza Piata Avram Iancu, dominata de statuia eroului pasoptist si Catedrala Mitropolitana (in stil bizantin), Palatul Seminarului Teologic Ortodox, Biserica Unitariana (sec. XVIII), Biserica Evenghelica (de sec. XIX, care imbina stilul baroc cu cel neoclasic). In Piata Unirii, (centrul orasului in Evul Mediu -astazi cea mai mare piata medievala din sud-estul Europei), admiram statuia lui Matyas Corvin, Palatul Banffy (sec. XVIII) un frumos edificiu baroc, ce gazduieste Muzeul de Arta si vizitam Biserica Sf. Mihail (sec. XIV) unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Sosire in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 23.30, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.

OBSERVATII:
Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea sau similar in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul (in anumite tari doar pasaportul) valabil 6 luni de la data întoarcerii în tara.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Conditii de calatorie in Polonia.

Durata: 6 zile    |    Transport: Autocar
Plecari Camera dubla
26.Nov.2020
255 EUR

Observatii tarife:

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Detalii plecari:

 • TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA (Ploiesti, Campina, Brasov, Constanta, Craiova, Buzau, Braila, Galati, Focsani). Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 - 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.
Servicii incluse: Servicii neincluse:
 • Transport cu autocar climatizat, clasificat pt. curse internationale
 • 5 cazari cu mic dejun in hotel 3 stele (ca exceptie 2 stele)
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
 • Deplasare pt. vizite: Oradea, Zakopane, Cracovia, Cluj Napoca
 • Asigurare medicala + storno, excursii optionale, intrari la obiective (inclusiv pt. excursii optionale), ghizii locali
 • Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
 • Taxa de oras (se va achita cash de catre turisti)

Nota:

 • Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.
 • In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
 • In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 15 euro/persoana;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
 • Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Rezerva acum online