Best of Georgia - plecare 22 Octombrie 2021

Locatie: din Africa
de la 598 EUR Africa 8 zile Transport Avion
Rezerva acum online

» CONTACT « 021.324.25.78


ZIUA 1 - vineri 22.10: Tbilisi
Plecare din Bucuresti - Otopeni ora 9.45 cu o cursa Turkish Airlines, via Istanbul
15:25 (ora locala) Sosire pe aeroportul din Tbilisi, transfer la hotel, check in, timp liber pana la 19.20 pentru o prima explorare a centrului capitalei georgiene;
~ 19:20 Transfer la un restaurant cu specific; introducere în bucătăria si cultura locală georgiană, cină cu spectacol popular național - dansuri si cântece
Cazare in Tbilisi, hotel Sharden 4 stele central sau similar.

ZIUA 2 - sambata 23.10: Tbilisi, Mtskheta
Mic dejun la hotel;
Turul orasului Tbilisi (in cea mai mare parte pietonal);
Un tur al capitalei antice a Georgiei - Mtskheta si vizitarea manastirii Jvari, care oferă o vedere minunată asupra Mtskheta si a confluenței a 2 râuri
Seara libera
Cazare in Tbilisi, la acelasi hotel

ZIUA 3 - duminica 24.10: Kazbegi - program optional
Mic dejun în hotel; program liber in Tbilisi sau optional turul descris mai jos:
Plecare din Tbilisi dimineața devreme, în direcția Kazbegi. (160 km) prin Drumul Militar Georgian.
Vizitarea Cetatii Ananuri, care este un complex castel din secolul al XVI-lea de pe râul Aragvi; se află lângă faimoasa autostradă militară georgiană, cu vedere la un mare rezervor de apă (Zhinvali).
Vom trece prin stațiunea de schi Gudauri
Vom opri la monumentul prieteniei Rusia - Georgia; in fapt, al unei prietenii care nu a existat vreodata. Masivul monument rotund ofera o vedere magnifica asupra Vaii Diavolului si Munților Caucaz. În interiorul monumentului cilindric o pictură murală colorată înfățiează scene puternic stilizate din istoriile georgiene si ruseti.
Biserica Sf Treime Gergeti se află la o altitudine de 2170 metri, pentru a ajunge acolo vom folosi masini speciale 4X4. Biserica Gergeti este un monument din secolul XII-XIV, un templu important si remarcabil pentru peisajul pe care-l ofera. În drum spre Kazbegi, vom lua prânzul în Stepandsimnda (nu este inclus in tariful excursiei).
Cazare in Tbilisi, la acelasi hotel

ZIUA 4 - luni 25.10: regiunea vini-viticola KAKHETI (program optional)
Mic dejun în hotel; program liber in Tbilisi sau, optional, turul descris mai jos al celei mai renumite regiuni viticole georgiene Kakheti:
Sighnagi- perla regiunii Kakheti - este unul dintre cele mai frumoase orase mici din Georgia, numit si orasul iubirii. Locația ne oferă sansa de a admira privelistile glorioase ale văii Alazani si pe vreme bună puteți vedea chiar si muntele Kazbegi. Orasul este înconjurat de un zid de apărare cu 23 de turnuri si 6 porți.
Bodbe - La 2 km de Sighnaghi există o mănăstire Bodbe Sf. Nino - cunoscută ca nasa Georgiei. Aici se află corpul ei si se crede că este un loc în care visele tale se împlinesc.
Vizită la cooperativa vinicola renume mondial Kindzmarauli; Vom afla cum se face, cum se imbuteliaza si se stochează vinul, vom degusta vinul produs acolo.
La sfârsitul zilei vom vizita gospodaria unor producători de vinuri locale, unde împreună cu familia lor vom avea masterclass de dulciuri georgiene Churchela si Kada. De asemenea, vom vedea pivnița casei, vom degusta (din nou vom degusta!) vinurile si vom lua în sfârsit o cină acompaniata de toasturi georgiene pe care nu le veti uita prea curand.
Intoarcere seara in Tbilisi, cazare la acelasi hotel

ZIUA 5 - marti 26.10: UPLISTCIKHE - GORI - KUTAISI
Mic dejun la hotel si check out, plecare catre vestul tarii;
Orasul rupestru Uplitcikhe - dateaza din prima jumătate a mileniului I î.Hr. A fost centrul principal al păgânismului si reprezintă un complex de săli, pesteri, teatre, altare, temple păgâne, tuneluri secrete, închisori, farmacii, pasaje-străzi, toate sculptate în piatră pe o suprafață de 4 hectare.
Orasul Gori, situat in partea centrala a Georgiei, este locul in care s-a nascut `tovarasul` I.V. Stalin. Actualii locuitori nu prea au motive sa se mandreasca cu acest amanunt si in 2010 au mutat statuia de bronz a celebrului dictator din centrul orasului in muzeul dedicat acestuia, pe locul initial fiind ridicat un monument dedicat victimelor conflictului cu Rusia din 2008. Vom petrece cca o ora in centrul orasului, dand posibilitatea celor interesati sa viziteze muzeul Stalin.
Cina într-o familie locală, unde de asemenea vom savura preparate traditionale, toasturi si muult vin local.
Cazare hotel West Tower 4 stele in Kutaisi (sau similar)

ZIUA 6 - miercuri 27.10: Canionul OKATSE - cascada KINCHA - BATUMI Mic dejun la hotel si check out;
Canionul Okatse - unul dintre cele mai pitoresti obiective turistice din zona Kutaisi. In trecut era un loc puțin cunoscut, greu accesibil, dar site-ul a fost recent pus in valoare. Punctul culminant al canionului este un pod suspendat îngust / o pasarelă lungă de aproximativ 1 km, care se termină pe o platformă de vizionare care oferă o vedere uluitoare a naturii înconjurătoare.
Cascada Kincha - Una dintre cele mai înalte cascade din Georgia. De fapt, un complex de 3 cascade, una mai frumoasa ca alta. Tur de seară Batumi - perla litoralului estic al Marii Negre.
Cazare in Batumi, hotel Bloom 4 stele central (sau similar)

ZIUA 7 - joi 28.10: BATUMI - muntii ADJARA
Mic dejun la hotel;
Timp liber in Batumi (sunt o gramada de locuri care asteapta sa le descoperiti)
Optional, dupa-amiaza: Tur in munții Adjara - valea Machahela - plecare de la hotel cca ora 14.00
Vizita defileului Machakhela vă va oferi o experiență de neuitat. Machakhela este un monument istoric al Georgiei, situat la granița cu Turcia. Zone de natură neatinsă, râuri de munte cu poduri suspendate, cascade, pante frumoase de munte si drum, dispărând pe cer. La sfârsitul turului, vă veți bucura de cină cu familia locală, unde veți avea sansa să vedeți copii dansând dansuri naționale georgiene.
Cazare in Batumi, acelasi hotel

ZIUA 8 - vineri 29.10: BATUMI - TBILISI (aeroport)
07:00 Mic dejun la hotel;
07:30 Transfer la Tbilisi
~ 14:00 Sosire pe aeroportul din Tbilisi
~ 16:20 Imbarcare cursa TA via Istanbul; sosire Bucuresti ora 20.30.

Conditii de rezervare/anulare/modificare/plata:
a) Avans 150 euro/pers, nereturnabil in caz de anulare, in 48 ore de la confirmare;
b) Diferenta plus costul optionalelor pana la data de 8.10.2021;
c) Penalizare 100% in caz de anulare dupa 10.10.2021 sau de no show;
d) Se pot face gratuit schimbari de nume care nu modifica structura de cazare initiala pana la 12.10.2021; dupa aceasta data se pot face modificari numai in conditiile impuse de compania aeriana.

Conditii de calatorie: pasaport valabil inca 6 luni dupa data plecarii.

Nota: Dpdv al conditiilor speciale relativ la situatia epidemiologica, la data lansarii programului Georgia se afla pe `lista rosie` a Romaniei, chiar daca cei care am fost acolo in septembrie nu prea am simtit asta. Intrarea in Georgia este conditionata de prezentarea adeverintei de vaccinare sau de un test PCR negativ, cu mentiunea ca persoanele nevaccinate vor trebui sa faca un nou test PCR la 3 zile dupa sosirea in Georgia si inca unul inaintea returului in Romania, care insa (in conditiile actuale) nu exonereaza de intrarea in carantina dupa sosire. Urmariti evolutia conditiilor aici: https://www.geoconsul.gov.ge/en/newsFeed

Durata: 8 zile    |    Transport: Avion
Plecari Camera dubla
22.Oct.2021
598 EUR

Observatii tarife:

Supliment camera single: 130 euro
Servicii incluse: Servicii neincluse:
 • Bilete de avion OTP - IST - TBS si retur, compania Turkish Airlines (inclusiv taxele de aeroport si catering la bord);
 • Transfer aeroport - hotel si retur,
 • Transport midibus pe intreg itinerariul specificat, Toate transferurile indicate în program;
 • Serviciile unui ghid local vorbitor de limbă engleză (disponibile explicatii si in limba rusa);
 • 7 nopti de cazare în hoteluri de 4 stele (cu mic dejun), respectiv 4 nopti in Tbilisi, o noapte in Kutaisi si 2 nopti in Batumi;
 • Cina de bun venit si program folcloric într-un restaurant cu specific național din Tbilisi;
 • Cina într-o familie locală din Kutaisi;
 • Insotitor de grup roman
 • Excursiile optionale (se rezerva din tara si se achita odata cu plata ultimei transe din pachetul standard):
  - Kazbegi: 38 euro/pers - pt minim 10 pers; 30 euro/pers - daca merge intreg grupul; include si transferurile cu 4x4 la Gergeti;
  - Kakheti:48 euro/pers - pt minim 10 pers, 43 euro/pers daca merge intreg grupul; include cina in familia de viticultori;
  Muntii Adjara: 35 euro/pers - pt minim 10 pers; 30 euro/pers daca merge intreg grupul; include cina cu program folcloric intr-o gospodarie locala;
 • Intrarile la anumite obiective turistice:
  - Cooperativa viticola Kindzmarauli + degustarea de vinuri 8 GEL;
  - Orasul - pestera Uplistsikhe 10 GEL;
  - Muzeul Stalin 15 GEL;
  - Canionul Okatse: 17 GEL;
  - Cascada Kinchkha 17 GEL;
  - Deplasarea cu 4x4 la canion si la cascade cca 12 GEL;
 • Bacsisuri pentru ghid si sofer (recomandat: 15 euro/pers/intreg programul).

Nota:

 • Conditii de calatorie Georgia: https://www.mae.ro/travel-conditions/3699
 • Cursuri informative: 1 EURO = 3,7 GEL; 1 USD = 3,1 GEL.
 • Locuri strict limitate, grup 15 persoane- mai usor de gestionat, pretabil pentru mijloace de transport care ajung in locuri mai greu accesibile.

Rezerva acum online