Croaziera Fluviala Trans Europeana

Locatie: Austria,Ungaria,Germania din Europa
de la 2580 EUR Europa 13 zile Transport Vas de croaziera
Rezerva acum online

» CONTACT « 021.324.25.78


Ziua 1 / 09.04.2020: Bucuresti -Frankfurt -Strasbourg
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 06:30 (în faţa ghiseului de îmbarcare al companiei Tarom). Plecare spre Frankfurt cu compania Tarom, zbor RO 301 (08:35 / 10:15). Odată sosiţi în Frankfurt vom pleca spre Strasbourg, capitala regiunii Alsacia, care face legătura între populaţia germană si cea franceză, împletind atât obiceiuri, cât si arhitectură, bucurându-se de privilegiul de a fi gazda sediului Parlamentului European. De-a lungul timpului, pe aici s-au perindat diferite civilizaţii, în prezent simţindu-se îmbinarea sarmului franţuzesc cu rigoarea germană. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic si pietonal al orasului Strasbourg, prilej cu care vom vedea Piaţa Principală Kleber, care poartă numele generalului Jean-Baptiste Kleber, căruia i s-a ridicat o statuie amplasată în centrul pieţei, Piaţa Gutenberg care poartă numele faimosului Gutenberg, cel care a descoperit principiul tipografiei cu litere mobile, a cărui statuie dăinuie în piaţă încă din anul 1840, cartierul Mica Franţă, o altă bijuterie a orasului, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, de un pitoresc aparte dat de străduţele sale întortocheate, cu frumoase case ale căror pervazuri sunt împodobite cu flori, cartier format pe canalele râului l`Ille si nu în ultimul rând, celebra Catedrală Notre Dame din Orasul Vechi, `o delicată si uriasă minune` după cum afirma Victor Hugo, a cărei construcţie a început în anul 1176 si a durat până în anul 1439, când a fost finalizat turnul său de 142 m înălţime, unic prin inegalabila dantelărie în piatră. Se spune că de pe platforma catedralei, Goethe, admira adesea apusul soarelui si panorama impresionantă a orasului, a Munţilor Vosgi si a Pădurii Negre. Vom admira în continuare Casa Kammerzel din Piaţa Catedralei, o frumoasă casă din lemn a cărei faţadă are 75 de ferestre împodobite cu diferite sculpturi, după care vom străbate străduţele pietonale din jurul catedralei care alcătuiesc asa-numitul careu de aur. După amiază ne vom îmbarca pe vasul de croazieră MS Gerard Schmitter. Cocktail de bun venit, cină (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bord. Vasul va începe să navigheze pe Rhin spre Mainz.

Ziua 2 / 10.04.2020: Strasbourg -Mainz -Frankfurt -Miltenberg
Mic dejun. Dimineața vom sosi în Mainz, orasul unde s-a născut Gutenberg, situat la confluenţa Rhinului cu Mainul, un amestec armonios între trecut si prezent, marcat de catedrala a cărei istorie ne întoarce cu 1000 de ani în urmă. Vom avea timp să coborâm de pe vas pentru a face o agreabilă plimbare prin oras, prilej de a admira arhitectura locală. Întoarcere pe vas pentru dejun (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse). Vasul de croazieră se va îndrepta spre Frankfurt unde veți putea explora individual orasul sau veți putea achiziţiona o excursie opţională de pe vas în care se va face turul panoramic al orasului care este astăzi un important centru financiar, dar care are si o deosebită importanţă istorică, fiind creat de Napoleon, în timpul căruia a înflorit mai mult ca niciodată. În timpul turului veţi avea prilejul de a admira Primăria (locul marilor încoronări), Historische Otzeile, Goethehous etc. Veţi reveni apoi la vasul de croazieră pentru cină (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Main spre Miltenberg.

Ziua 3 / 11.04.2020: Miltenberg -Wertheim -Karlstad
Mic dejun. Dimineaţa devreme vom ajunge în Miltenberg, un orăsel linistit, tipic german. Ne vom putea plimba pe strada principală, prin piaţa centrală, vom admira casele cu arhitectură tradiţională germană, Primăria si Hotelul Reisen. Întoarcere pe vas pentru dejun (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse). După-amiază vasul de croazieră se va îndrepta spre Wertheim unde o dată ajunsi, vom putea să ne plimbăm prin oras pe cont propriu. Cină (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Main spre Karlstad.

Ziua 4 / 12.04.2020: Karlstad -Wuerzburg -Kitzingen
Mic dejun. În prima parte a zilei vasul va naviga în continuare spre Karlstad unde se va ajunge după-amiaza. Vasul de croazieră propune o excursie opţională până la Wuerzburg, siuat pe malul drept al râului Main. Veţi porni în explorarea orasului celor 100 de biserici, care a fost întotdeauna si un centru important al producţiei si comercializării vinului. Veţi avea prilejul de a admira Resedinţa Principilor-Episcopi, un superb palat baroc, Catedrala romanică cu Capela Schönborn, Marktplatz cu Capela Fecioarei, statuia Sf. Kilian, patronul orasului, vechiul pod Main, de unde se deschide o priveliste minunată către casele pictate în culori pastel, amplasate de-o parte si de alta de-a lungul râului Main si către viile care înconjoară orasul. În timpul acestei excursii, vasul se va deplasa spre Wuerzburg unde vă veți reîmbarca. Cei care nu se înscriu la această excursie opțională vor rămâne pe vas. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Main spre Kitzingen.

Ziua 5 / 13.04.2020: Kitzingen -Rothenburg -Schweinfurt -Bamberg
Mic dejun. În această dimineață veţi putea explora în cadrul unei excursii opţionale propusă de vasul de croazieră, frumosul orăsel medieval Rothenburg, orasul lui Mos Crăciun, devenit întruchiparea trecutului romantic al Germaniei, fiind situat pe celebrul Drum Romantic. Acesta este unul dintre cele mai renumite orase medievale, cu străduțe înguste pe care sunt aliniate casele tradiționale si magazinele cu tot felul de suveniruri, un adevărat muzeu în aer liber pe care Walt Disney l-a folosit ca sursă de inspiraţie pentru orasul lui Pinocchio. Veţi admira Biserica Sf. Iacob din sec. XIV-XV, Piaţa centrală cu Primăria (combinaţie de stiluri renascentist si gotic), cel mai îndrăgit si fotografiat loc, Plonlein, situat într-o intersecție pitorească si, nu în ultimul rând, Muzeul Crăciunului. Vă recomandăm pentru dejun specialităţile franconiene, stropite cu un vin specific zonei. În timpul acestei excursii, vasul va naviga în continuare de-a lungul Mainului până la Schweinfurt unde vă veţi reîmbarca. Cei care nu se înscriu la această excursie opțională vor rămâne pe vas. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bordul vasului. Vasul de croaziera va naviga în continuare pe Main spre Bamberg.

Ziua 6 / 14.04.2020: Bamberg -Nuernberg -Muhlhausen
Mic dejun. Dimineaţa o vom petrece navigând de-a lungul canalului Rhin -Main -Dunăre, care a fost inaugurat pe 25 septembrie 1992. După dejun vom ajunge în Nuernberg, binecunoscut pentru procesele care s-au desfăsurat aici la sfârsitul celui de-al Doilea Război Mondial, dar si pentru renumele său de vechi oras imperial aflat în umbra cetății Kaiserburg, în care au trăit împărații romani. Împărțit de Râul Pegnitz în Orasul Vechi si Lorenzerstadt, orasul este înconjurat de un puternic zid de apărare ridicat în sec. al XIII-lea. Aici veți găsi urme ale epocilor de altădată vizitând partea medievală a orasului unde veți simți magia timpurilor trecute. După dejun (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse), veți putea explora individual orasul sau puteți opta pentru excursia propusă de vasul de croazieră care include un tur panoramic de-a lungul căruia veţi putea vedea obiectivele turistice aflate în afara zidurilor medievale înainte de a ajunge în Marktplatz. Vă veţi plimba apoi pietonal alături de ghidul local pentru a descoperi fântâna gotică Schöner Brunnen unde veți putea răsuci inelul de aur pentru ca norocul să fie în continuare de partea dumneavoastră, veți admira biserica Frauenkirche si veți putea să degustați una dintre specialităţile locale - Lebkuchen - cornuleţele cu ginger. Întoarcere la vasul de croazieră pentru cină (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare. Vasul de croazieră va naviga spre Muhlhausen unde va ajunge spre seară.

Ziua 7 / 15.04.2020: Muhlhausen -Kelheim -Regensburg
Mic dejun. Prima parte a zilei o vom petrece pe vasul de croazieră care va naviga spre Kelheim, de unde vasul de croazieră propune o excursie opţională la Regensburg, unul dintre cele mai importante orase ale Bavariei, cel de-al patrulea ca mărime, unde au sediu firme importante precum BMV, Siemens sau Triumph. În pofida faptului că a devenit un hub industrial, vă veți convige că centrul istoric si-a păstrat sarmul de oras imperial, pentru că Regensburgul a fost capitala Bavariei între sec. VI - XIII. Fiind unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Germania, acesta a fost declarat de către UNESCO, Patrimoniu Universal. Însoțiți de ghidul local vă veți plimba prin centrul vechi, pe străduțele medievale protejate prin lege încă din anii 1970. Pentru că Regensburgul a scăpat neatins de bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, bisericile, catedrala, podul de piatră construit în sec. al XII-lea peste Dunăre, vilele patriciene, turnurile, zidurile romane si alte structuri istorice pe care le veți vedea sunt autentice. În timpul acestei excursii, vasul va naviga în continuare până la Regensburg unde vă veţi reîmbarca. Cei care nu se înscriu la această excursie opțională vor rămâne pe vas. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bordul vasului.

Ziua 8 / 16.04.2020: Regensburg -Passau
Mic dejun. În prima parte a zilei vasul de croazieră îsi va continua cursul lin spre Passau, numit si orasul celor trei râuri, deoarece aici se uneste Dunărea cu râurile Inn si Ilz. Ajunsi aici vom avea timp să coborâm de pe vas pentru a vizita pe cont propriu orasul, prilej cu care ne vom plimba pe romanticele străduțe înguste, admirând clădirile în stil baroc care le flanchează. Nu ar trebui ratată cea mai importantă atracție, Catedrala Sf. Stefan care adăposteste a doua orgă ca mărime din lume. După ce vom reveni pe vas, acesta îsi va relua navigarea străbătând atractiva regiune Engelhartszell, pe care o vom putea admira fie de pe ponton, fie din cabină. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Dunăre spre Melk.

Ziua 9 / 17.04.2020: Passau -Melk -Duernstein -Viena
Mic dejun. La prima oră vasul va ajunge la Melk unde veţi putea vizita abația cu acelasi nume în cadrul unei excursii opţionale propuse de vasul de croazieră. Considerată a fi `Leagănul Austriei` si `Perla Barocului`, Abația Melk impresionează prin măreția sa si prin farmecul deosebit al colinei pe care a fost construită, de unde se deschide o panoramă de vis asupra Dunării. Simbol al barocului austriac, acest complex uluieste nu numai prin bogăţia arhitecturii si a decoraţiunilor, dar si prin faptul că aici se află cea mai mare bibliotecă din lume. Vasul va naviga în continuarea dimineții până la Duernstein printr-un peisaj romantic, plin de istorie si legende, căci Dunărea îsi croieste cursul pe lângă sate încântătoare si podgorii întinse, iar castelele vechi sunt o dovadă vie a importanței acestei zone. În jurul amiezii se va ajunge la Duernstein unde vom face o oprire pentru a descoperi, pe cont propriu, acest sat pitoresc unde vom putea vedea biserica barocă, una dintre cele mai faimoase din regiunea Wachau, graţie legendei regelui Richard Inimă de Leu, despre care se spune că aici a fost închis, asteptând răscumpărarea care trebuia să ajungă din Anglia. Vasul îsi va relua după amiază navigarea spre Viena unde va ajunge spre seară. Cei care doresc pot face în cadrul unei excursii opţionale, o plimbare `by night` prin Viena. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bordul vasului.

Ziua 10 / 18.04.2020: Viena -Esztergom
Mic dejun. În această zi vom avea timp liber pe care-l vom putea petrece în Viena, orasul care a hrănit spiritual atâţia artisti, unul dintre cele mai mari si importante orase ale Europei Centrale, fapt care se datorează poziţiei sale geografice favorabile. Viena a fost secole la rând capitală imperială si resedinţă a familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale si politice ale Europei. Orasul situat între culmile nord-vestice ale Alpilor, a fost ridicat iniţial numai în partea de sud a Dunării, astăzi întinzându-se pe ambele sale maluri. La propunerea autorităților, centrul vechi al orasului Viena precum si Castelul Schonbrunn, mărturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost incluse de UNESCO pe lista Monumentelor Patrimoniului Mondial. Centru al muzicii clasice, Viena este remarcabilă si datorită arhitecturii sale deosebite, exprimată atât prin clădirile laice cât si prin cele de cult, orasul bătând toate recordurile, aici existând peste 27 de castele si aprox. 150 de palate. Puteți alege una dintre excursiile opționale propuse de vasul de croazieră sau vă puteţi plimba prin centrul istoric, prilej cu care veţi vedea Catedrala Sf. stefan, Monumentul Ciumei, Biserica Sf. Petru, Palatul Hofburg, Piața Maria Tereza, sau veţi putea face cumpărături pe celebra Mariahilferstrasse, una dintre cele mai cunoscute străzi comerciale din Europa. Pentru cei care au vizitat de nenumărate ori Viena, un tur alături de un ghid local oferă de cele mai multe ori posibilitatea de a vedea locuri noi si de a afla povesi si legende ale locului nescrise. Agentia Maran Turism vă propune o excursie opțională în Pădurea Vieneză, la Mayerling si Hinterbruhl. Vă veţi îndrepta spre Pădurea Vieneză unde vă veţi opri pentru vizitarea Mănăstirii Heiligenkreuz, cea mai veche mănăstire cisterciană din lume locuită continuu, fondată în anul 1133, care adăposteste mormântul ultimului membru al familiei Babenberg. În continuarea zilei vă veţi îndrepta spre Mayerling, fost domeniu imperial de vânătoare, locul unde mostenitorul tronului Austriei, Prințul Rudolf, s-a sinucis în anul 1886 împreună cu iubita sa Maria Vetsera în vârstă de numai 17 ani. Lăsând în urmă legenda de la Mayerling, veţi face un popas în localitatea vecină, Hinterbruhl, unde în anul 1912, s-a format printr-o explozie într-o mină de ipsos un imens lac subteran, care a devenit după aceea un punct de atracție turistică, fiind cel mai mare lac subteran din Europa. Veţi vizita Seegrotte-Hinterbruhl, coridoarele si galeriile grotei, urmată de o romantică plimbare cu barca pe lacul cu apa limpede. Vasul îsi va relua spre seară navigarea trecând pe lângă Bratislava în drum spre Esztergom. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Dunăre spre Esztergom.

Ziua 11 / 19.04.2020: Esztergom -Budapesta
Mic dejun. Dimineaţa veţi avea timp liber pentru a vizita pe cont propriu orasul medieval Esztergom, vechea capitală a Ungariei sub conducerea regilor Arpad până în anul 1241. Orasul îsi păstrează încă importanţa deosebită, aici fiind sediul arhiepiscopilor de Ungaria. Centrul de greutate este dat de imensa basilica episcopală construită în stil neo-clasic, loc de încoronare al regilor Ungariei si de vechiul palat regal. Întoarcere la vasul de croazieră care îsi va relua navigarea pe Dunăre spre Budapesta, unul dintre orasele cu cea mai frumoasă asezare din lume. Dacă în urmă cu ceva vreme Dunărea despărțea cele două asezări, Buda cu munţi si văi si Pesta de ses, astăzi, pare mai degrabă că le uneste prin cele 8 poduri superbe, oferind imaginea uneia dintre cele mai frumoase capitale europene, numită `Perla Dunării`. Buda ne va încânta cu casele medievale, bisericile si catedralele sale, iar Pesta, cu bulevardele elegante si clădiri impresionante. Panorama de pe malul Dunării a fost declarată de UNESCO parte a Patrimoniului Universal. Veţi avea timp liber pentru o plimbare în oras înainte de cină ca apoi să vizitați, dacă doriți, orasul `by night` pe cont propriu sau în cadrul unei excursii opţionale propuse de vasul de croazieră. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bordul vasului.

Ziua 12 / 20.04.2020: Budapesta
Mic dejun. Zi dedicată explorării Budapestei. Fie că o s-o faceți pe cont propriu, fie că veți opta pentru una dintre excursiile propuse de vasul de croazieră, cu siguranță veți petrece o zi memorabilia în această metropolă europeană. De asemenea, opţional, puteţi să vă răsfăţaţi la băile termale Gellert, iar seara să participaţi, opţional, la un spectacol de muzică tradiţională maghiară. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bordul vasului.

Ziua 13 / 21.04.2020: Budapesta -Bucuresti
Mic dejun. După procedurile de debarcare vom porni alături de ghidul local într-un tur panoramic si pietonal pentru a descoperi cele mai importante atracții ale Budapestei. Vom admira Podul Elisabeta, pe care-l vom traversa îndreptându-ne spre Dealul Gellert ce se înalță deasupra Dunării cu 140 m. Vom vedea statuia Gellert, iar de la Citadelă vom surprinde o panoramă fantastică asupra orasului. Vom traversa apoi Podul cu Lanțuri care face legătura peste Dunăre între Pesta si Buda, vom ajunge pe Dealul Cetății la terasa numită Bastionul Pescarilor, după care vom admira Biserica Matyas si Palatul Regal a cărui epocă de aur a fost în timpul domniei regelui Matyas. Vom străbate apoi Bulevardul Andrassy, comparat adesea cu celebrul Champ Elysee, îndreptându-ne spre Parcul Central al orasului în fața căruia vom vedea Piața Eroilor care este listată în Patrimoniul Universal UNESCO. Vom vizita în continuare cea mai mare biserică din Budapesta, Biserica Sf. Stefan, dedicată primului rege al Ungariei, Sfântul Stefan, care adăposteste cea mai sacră comoară a Ungariei, mâna dreaptă mumificată a Sfântului Stefan si Palatul Parlamentului, una dintre cele mai frumoase clădiri legislative din Europa, a treia clădire ca mărime din lume ce găzduieste un Parlament național. Transfer la aeroportul din Budapesta pentru plecarea spre Bucuresti cu compania Tarom, zbor RO 238 (19:50 / 22:05).


IMPORTANT !!!
Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei (nu se acceptă pasaport temporar)
O persoană sub 21 de ani nu poate să rezerve o cabină în croazieră sau să ocupe singură o cabină, cu excepţia cazului în care este însoţită de un părinte, tutore sau o persoană care a împlinit deja vârsta de 21 de ani.
Orice minor sub 18 ani care nu călătoreste în compania părinţilor săi, trebuie să prezinte, în momentul îmbarcării, o scrisoare notarială (în limba engleză) prin care părinţii îsi dau acordul cu privire la călătoria minorului si autorizează persoana care îl însoţeste pe minor să semneze în cazul aplicării tratamentului de urgenţă recomandat de doctorul de la bordul vasului sau în cazul practicării anumitor activităţi sportive la bord; în plus, persoana respectivă trebuie să aibe si cazier judiciar la iesierea din România.
Părinţii sau tutorii legali care călătoresc cu un minor cu un nume diferit decât al acestora, sunt obligaţi să prezinte un document oficial (certificat de nastere / de divorţ etc.), pentru a dovedi că sunt părinţii sau tutorii copiilor în cauză.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se încheie la epuizarea locurilor
- termen final de plată: 2 luni înainte de începerea călătoriei
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
CONDIȚII DE ANULARE:
Pentru anulare până cu două luni înainte de începerea călătoriei, se va percepe o penalizare de 50% din valoarea totală
Pentru anulare cu mai puţin de două luni înainte de începerea călătoriei sau no-show, se va percepe o penalizare de 100%

OBSERVATII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turistilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăsoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale si la itinerar cu observaţia că nu are calificarea si atestarea legală de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate si ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie si la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat în program
- agenţia îsi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăsirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-si asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turistilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turistilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele si pentru agenţia Maran Turism; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce si îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă si evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreste (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original si acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de nastere în original al copilului minor, adițional pasaportului si/sau cărții de identitate- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentul de călătorie, PAsAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă si si este de tip normal, nu temporar.
- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală si cheltuielile agenţiei
- prezentul document constituie anexă la Contractul de prestări servicii turistice.

Durata: 13 zile    |    Transport: Vas de croaziera
Plecari Camera dubla
09.Apr.2020
2580 EUR

Observatii tarife:

2580 EURO / loc în cabină superioară -upper deck (cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse la dejun si cină);
Supliment single: 740 EURO

Tarif valabil pentru un grup minim de 16 turisti; pt. 10 - 15 turisti, tariful se va recalcula)
Servicii incluse: Servicii neincluse:
 • Transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti -Frankfurt si Budapesta -Bucureşti cu compania Tarom
 • 12 nopţi cazare la bordul vasului de croazieră MS Gerard Schmitter în cabine upper deck
 • Pensiune completă, cu băuturi alcoolice si nealcoolice incluse la mese (mic dejun, dejun si cină)
 • Cocktail de bun venit la bordul vasului de croazieră MS Gerard Schmitter
 • Tur panoramic si pietonal cu ghid local în Strasbourg exclusiv pentru grup
 • Tur panoramic si pietonal cu ghid local în Budapesta exclusiv pentru grup
 • Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
 • Insoţitor român de grup
 • Asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
 • Taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 80 euro, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
 • Alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) si dacă este cazul, ghizii pentru acestea
 • Taxe si servicii portuare: 170 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia
 • Bacsisuri: 20 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai puţin pentru bagajisti (se achită conducătorului de grup la sosire); bacsisurile nu se referă si la excursiile opţionale
 • Excursia opțională din Viena în Mayerling si Hinterbruhl: aprox. 50 euro/pers.
 • Excursiile opţionale propuse de vasul de croazieră
  - tur panoramic si pietonal cu ghid local în Frankfurt: aprox. 44 euro/pers.
  - excursie la W`1/4rzburg cu ghid local: aprox. 62 euro/pers.
  - excursie la Rothenburg cu ghid local: aprox. 52 euro/pers.
  - excursie la N`1/4rnberg cu ghid local: aprox. 53 euro/pers.
  - excursie la Regensburg cu ghid local: aprox. 52 euro/pers.
  - vizitarea Abației Melk: aprox. 47 euro/pers.
  - Viena `by night`: aprox. 34 euro/pers.
  - Viena `art of living`: aprox. 71 euro/pers.
  - Budapesta `by night`: aprox. 31 euro/pers.
  - Băile Gellert: aprox. 68 euro/pers.
  - seară tradițională în Budapesta: aprox. 46 euro/pers.

Nota:

 • Alocarea cabinelor se va face în ordinea efectuării înscrierilor si în limita disponibilităţii
 • Taxele de port se pot modifica de către autoritatea portuară

Rezerva acum online