Excursie de 1 zi la Arges

Locatie: din Africa
de la 129 RON Africa 1 zi Transport Autocar
Rezerva acum online

» CONTACT « 021.324.25.78


O zi cat o vacanta! Arges - Istorie si legenda
Manastirea Curtea de Arges, Manastirea Corbii de Piatra, Lacul Vidraru


Detalii excursie:
Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06.30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 07:00. Se va urma traseul Bucuresti-Curtea de Arges-Barajul Vidraru.
Prima oprire o vom face la Curtea de Arges, unde vizitam manastirea. Considerată drept una dintre minunile arhitecturale ale acestei ţări, Mânăstirea Curtea de Argeş - monument ctitorit de Neagoe Basarab - poartă, dincolo de cunoscuta legendă a Meşterului Manole, o serie de adevăruri istorice prea puţin cunoscute. Din dorinţa lui Neagoe Basarab, la construirea monumentului s-a folosit, pe lângă calcar de Albeşti, şi marmură adusă tocmai din arhipelagul grecesc. Insa realizarea acestui lucru n-a fost tocmai simplă, mai cu seamă că Insulele se aflau sub control otoman, iar sultanul interzicea folosirea marmurei în biserici, tocmai pentru a nu permite lăcaşelor creştine să se se ridice la nivelul moscheelor.   
Plecam de la Curtea de Arges spre Manastirea Corbii de Piatra, un ansamblu rupestru din secolul XIV, reînființat în anul 1512, în perioada domnitorului Neagoe Basarab. Biserica mănăstirii este săpată în stâncă (gresie). Lângă biserică, săpate tot în stâncă, se află trapeza mănăstirii, sala de mese a mănăstirii, un spațiu dăltuit la rându-i în stâncă, despre care tradiția afirmă că a fost folosit de Neagoe Basarab ca tribunal în aer liber, pentru a face judecăți publice.
Mai apoi, ne indreptam catre Lacul Vidraru, iar aici vom avea timp liber pentru masa de pranz si plimbare pe lac. Lacul de acumulare a fost creat în anul 1965 de Barajul Vidraru, pe râul Arges, pentru producția de energie electrică, irigații si prevenirea inundațiilor. De asemenea, lacul si instalațiile adiacente sunt folosite pentru recreere, turism si sporturi. Situat între Munții Frunții si Masivul Ghițu, lacul adună apele râurilor Capra, Buda si ale câtorva afluenți direcți.La data de finalizare acesta s-a situat, masurat la înălțime, pe locul 8 în Europa si pe locul al 20-lea în lume. Dupa vizita, revenim spre casa pe ruta Vidraru - Curtea de Arges - Bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic.

Condiţii de plata/anulare:
Avans 50% la înscriere, diferența cu 30 zile înainte de plecare; conditii standard de anulare - conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
Plata 100% la inscriere in cazul ofertelor speciale/early booking/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.

Prezentul program este parte integrantă a contractului de comercializare a pachetului turistic.

Durata: 1 zi    |    Transport: Autocar
Plecari Camera dubla
09.Aug.2020
27.Sep.2020
129 RON

Observatii tarife:

TARIF Standard - 129 Lei/pers
Tarif seniori 55+/studenti - 109 Lei/pers
Servicii incluse: Servicii neincluse:
  • Transport cu autocar clasificat;
  • Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
  • Insotitor de grup din partea agentiei.
  • Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali/ tarife informative;
  • Masa de pranz;
  • Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) - 20 Lei/pers;
  • Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.

Nota:

  • Grup minim 40 persoane. In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar.
  • Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica.
  • Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Rezerva acum online