Paste in Tarile Baltice

Locatie: Lituania din Europa
de la 785 EUR Europa 8 zile Transport Avion
Rezerva acum online

» CONTACT « 021.324.25.78
Orase Vizitate: Vilnius,


Ziua 1 (16.04): BUCURESTI - VILNIUS (tur de oras) Intalnire la ora 03:35dimineatala aeroportul Otopeni cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe cursa LOT cu destinatia Vilnius (schimbarea curseila Varsovia). Sosire in Vilnius la ora locala 09:20. Vom ajunge in Vilnius unde vom face un tur panoramic de oras cu ghid local, ce cuprinde: bisericile Sf. Petru si Sf. Paul, Piata Catedralei, Catedrala Sf. Ana si Bernard, Piata Primariei si Universitatea din Vilniussi Galeria Amber. Cazare hotel Panorama 3 stele superior situat in centrul orasului (sau similar).

Ziua 2 (17.04): VILNIUS - CASTELUL TRAKAI - KAUNAS (optional) Mic dejun. Dimineata va propunem o excursie optionalala castelul Trakai si orasul Kaunas. Plecam catre Trakai, vechea capitala a Lituaniei unde vom vizita castelul cu acelasi nume situat pe o insula intr-o zona pitoreasca. Continuam apoi cu al doilea oras caimportantaal Lituaniei - Kaunas. In Kaunas vom admira: cladirea Primariei, Castelul din Kaunas, Biserica St. Francis Xavier, Casa Perkunas si ne vom plimba in zona pietonala Laisves Aleja. Seara ne vom intoarcein Vilnius(tarif informativ pentru minim 20 de persoane: 60euro/persoane). Dupa amiaza timp liber in Vilnius. Cazare.

Ziua 3 (18.04): VILNIUS - RUNDALE - RIGA (300 km)
Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Riga. Vom face oprire in Rundale pentru a vizita Palatul Rundale considerat cel mai fin exemplu al arhitecturii in stil baroc din Tarile Baltice. Vom vizita palatul si gradinile impreuna cu ghid local. Vom face apoi si o scurta oprire pe Dealul Crucilor, loc sfant in istoria Lituaniei. Sosire in Riga. Cazare hotel Bellevue Park 4 stele sau similar.

Ziua 4 (19.04): RIGA (tur de oras) - SIGULDA (optional)
Mic dejun. Vom face un tur de jumatate de zi al orasului medieval impreuna cu ghidul local, ce va include: Catedrala Sf. Petru, Castelul din Riga (vizita exterioara), Catedrala Dome care detine unadintre cele maimariorgi din lume. In timpul turului vomafla de ce Riga este considerata emblematica pentru stilul arhitectural Art Nouveau. De asemenea Riga detine cea mai mare concentrare de cladiri si edificii in stilul Art Nouveau German. Dupa amiaza va propunem o excursie optionalade jumatate de zi la Sigulda, unul dintre cele mai pitoresti orase din Letonia, adesea numit si `Elvetia letona` si este situat la 50 km de Riga in valea raului Gauja, in cadrul parcului national cu acelasi nume. Experimentati aerulautentic al Evului Mediu, castele si figuri deeroi, legende romantice vizitand zidurile castelului. Vom vizita Castelul Turaida si vom admira imprejurimile ce ofera privelisti minunate (pret informativ pentru minim 20 de persoane: 45 euro/persoana). Searane intoarcem in Riga. Cazare Bellevue Park 4 stele (sau similar).

Ziua 5 (20.04): RIGA - PARNU - TALLINN (310 km)
Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Tallinn. Inainte vom face o oprire in orasul - statiune Parnu - capitala de vara a Estoniei celebra pentru spa-urilesale. Timp liber pentru pranz dupa care ne vom continua drumul catre Tallinn. Cazare hotel Hestia Illmarine 4 stele situat in centrul orasului (sau similar).

Ziua 6 (21.04): TALLINN (tur de oras)
Mic dejun. In prima parte a zilei avem programat un tur al pitorescului oras Tallinn. Vom vizita orasul vechi ce dateaza din epoca medievala, cu stradutele sale stramte si cu minunatele case ale negustorilor ce exemplifica cel mai bine stilul arhitectural gotic. Turul include urmatoarele vizite: Castelul Toompea (vizita exterioara), Biserica Dome din secolul al XIII-lea, Catedrala Ortodoxa Alexander Nevskij, Piata Primariei si cladirea Primariei, Vechea Breasla si Biserica St.Olaf. Dupa amiaza va propunem timp liber sau continuam vizitarea impreuna cu insotitorul de grup pentru a vedeaparcul si Palatul Kadriorg. Palatul construit pentruCatherine I in anul 1720 de catre sotul acesteia Petru cel Mare este un excelent exemplu ar arhitecturii baroce. Cazare hotel Hestia Illmarine 4 stele (sau similar).

Ziua7 (22.04): TALLINN - HELSINKI (optional)
Mic dejun. Timp liber in Tallinn sau va propunem excursie optionala de o zi in Helsinki. Vom traversa cu ferryboat-ul (2 ore) din Tallinn in Helsinki si vom petrece intreaga zi in capitala Finlandei admirand principalele obiective aleorasului: Piata Senatului, Monumentul Sibelius, Domul, Catedrala, Biserica OrtodoxaUspenski, Parlamentul. Seara ne vom intorce in Tallin (tarif informativ pentru minim 20 de persoane: 95 euro/persoana). Cazare hotel Hestia Illmarine 4 stele (sau similar).

Ziua 8 (23.04): TALLINN - BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber in Tallinn pana in jurul orei 15:00. Camerele se vor elibera in jurul orei 11 iar bagajele le vom depozita in camera de bagaj a hotelului. In jurul orei 15:00 avem programat transferul la aeroport. Imbarcare pe cursa Tallinn - Bucuresti (schimbarea cursei la Varsovia). Sosire in Bucuresti la ora locala 01:30 (in noaptea de 23/24.04).

Orar informativ de zbor (ore locale):
16.04.2020, Bucuresti 05:35 - Varsovia 06:25 / Varsovia 07:15 - Vilnius 09:20
23.04.2020, Tallinn 18:00 - Varsovia 18:40 / Varsovia 22:40 - Bucuresti 01:30, 24.04.2020.

Grup minim: 20 persoane. Supliment grup 15-19persoane: 40EURO/persoana. Pentru un numar mai mic de 15participanti pretul se recalculeaza sau circuitulse anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Conditii financiare:
Termene de plata:

a) 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
b) 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
c) 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorulisi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
a) 5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile -91 zile inaintea plecarii;
b) 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90zile -61 zile inaintea plecarii;
c) 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile -46 zile inaintea plecarii;
d) 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile -30 zile inaintea plecarii;
e) 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cumaiputin de 30 zile inaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati deacest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult/dus-intors si10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intorsdin orasul PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intorsdin orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si15 EURO/copil 2-12ani/dus-intorsdin orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intorsdin orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intorsdin orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intorssi 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intorsdin orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intorsdin orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12ani/dus-intorsdinorasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intorsdin orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intorsdin orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intorsdin orasul TG MURES
NOTA:Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.

OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTIATEVALABILA SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE PENTRU CETATENII ROMANI;
Nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
Clasificarea pe stele a unitatilorde cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti,
trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
Persoanele care calatoresc cu copiisub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si ocopie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii lahotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica `fara bani cash` (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera singlesau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retragafara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate dereemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentarecu privire la acest aspect;
Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiiloreste calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicareva fi engleza;
Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
Nominalizarea insotitoruluide grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Durata: 8 zile    |    Transport: Avion
Plecari Camera dubla
16.Apr.2020
785 EUR

Observatii tarife:

PRET/persoana: 785EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)
Pret pentru a treia persoana, adult sau copil (pat suplimentar in camera dubla): 785 EURO
Supliment camera: 190 EURO / persoana
Servicii incluse: Servicii neincluse:
 • Transport cu avionul Bucuresti - Vilnius si Tallinn - Bucuresti, compania LOT Polish Airlines (schimbare la Varsovia);
 • 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3 stele superior si 4 stele: 2 nopti in Vilnius, 2 nopti la Riga, 3 nopti in Tallinn;
 • Transport cu autocarul pe durata excursiei;
 • Vizitarea si intrarea la Palatul Rundale;
 • Vizitarea cu ghizi locali a oraselor Tallinn, Riga si Vilnius;
 • Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
 • Insotitor roman de grup;
 • Taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
 • Asigurarea medicala de calatorie (optionala);
 • Asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializarea a pachetului de servicii de calatorie, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • Bacsisuri pentru prestatorii locali (soferi, personal hotelier, ghizi): 35 euro/persoana - se practica in tarile vizitate, se achita la sosire;
 • Excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse.

Nota:

 • Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna septembrie, anul 2019. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isirezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

Rezerva acum online