Vacante pentru Seniori in Turcia - Istanbul

Locatie: Turcia din Europa
de la 169 EUR Europa 5 zile Transport Autocar
Rezerva acum online

» CONTACT « 021.324.25.78


Ziua 1, Luni: BUCUREȘTI - ISTANBUL Întâlnire cu însoțitorul de grup la ora 05:30 în parcarea din fața ACADEMIEI MILITARE ROMÂNE (Universitatea Națională de Apărare Carol I) - acces dinspre Bd Eroilor, plecare ora 06:00 pe traseul Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Stara Zagora - Svilengrad - Capitan Andreevo - Edirne - Istanbul. Seara, sosire in Istanbul - cazare hotel 3 stele. Timp liber pentru cumpărături sau plimbare prin oras.

Ziua 2, Marti: ISTANBUL - Tur pietonal | Vizita Taksim | Croaziera pe Bosfor cu seara turceasca (optional) | Tur by night+Dealul Camlıca (optional) Mic dejun. Timp liber sau, vă propunem un tur pietonal ghidat prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul, si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din orasul Karnak, provincia egipteana Luxor, de catre imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sfanta Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate si conduc vizitatorii spre locul unde se află 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior.
Apoi vom fi preluati de autocar si ne vom indrepta spre zona Taksim, o mandrie a Istanbulului inca de pe vremea cand a fost construita. Probabil arhitectii au fost gelosi pe amploarea Pietei Rosii din Moscova, asa ca s-au gandit sa construiasca ceva similar. Din Piata Taksim porneste Istiklal Caddesi (Bulevardul Independentei), o strada comerciala (aproape) pietonala pe care poti gasi tot soiul de magazine si de localuri care mai de care mai haioase. La unul dintre magazinele de dulciuri, vom face o oprire pentru degustare si cumparaturi.
Timp liber la dispozitie aproximativ 1 ora si jumatate.
Optional, spre seara, va propunem o croaziera pe Bosfor, pe ritmuri orientale, cu dansuri si cina traditionala. Dupa croaziera, ne indreptam spre hotel, iar cei care doresc, optional, pot alege si un Tur by night+Dealul Çamlıca (Buyuk Çamlıca), de unde vom admira
orasul de la înălțime, cu imagini magnifice ale metropolei din două perspective: cea asiatică si cea europeană, că doar vorbim de singurul oras din lume situat pe două continente!
Cazare în Istanbul la hotel de 3 stele.

Ziua 3, Miercuri: ISTANBUL - Tur complex (optional) - Muzeul de Istorie Panorama 1453, Centrul Comercial Forum, Acvariul Mic dejun. Timp liber sau, optional, vă propunem un tur complex, format din vizita la 2 obiective importante (Muzeul de Istorie Panorama 1453 si Centrul Comercial Forum-cu Acvariul din Istanbul), completat cu o prezentare de moda.
Vom fi preluati de autocar si ne vom indrepta spre Fabrica cu produse din piele, pentru a participa la o scurta prezentare de modasi unde puteti face si cateva cumparaturi. Mai departe pornim spre Muzeul de Istorie Panorama 1453 - un muzeu dedicat caderii Constantinopolelui, o cladire destinata zugravirii (la propriu) momentului, din 29 mai 1453, cand trupele lui Mahomed al II-lea (Fatih Mehmet Sultan), trec peste ziduri si cuceresc Constantinopolul, aducand sfarsitul Impweriului Bizantin. Pe un perete circular, la 360 de
grade, sunt pictate, cu maiestrie, scene din batalie, foarte realistice. Fondul sonor al bataliei insoteste privitorul, contribuind, de asemenea, la crearea senzatiei de veridicitate. La iesirea din muzeu este un elicopter-simulator 3D, ce te poarta, virtual si contra cost, peste toate obiectivele turistice din Istanbul sau Turcia, ocazie de neratat.
Mai departe, continuam spre Centrul Comercial Forum- considerat cel mai mare mall din Turcia, unde ne vom putea bucura de timp liber pentru cumparaturi sau pentru a vizita cel mai mare acvariu din Turcia - Turkuazoo. A fost deschis în 2009 si se întinde pe o suprafață de 8000 mp. Timp liber la dispozitie aproximativ 2 ore. Dupa amiaza ne intoarcem spre hotel. Cazare în Istanbul la hotel de 3 stele.

Ziua 4, Joi: ISTANBUL - Excursie la Lacul SAPANCA (optional) Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau optional, excursi de 1 zi la Lacul Sapanca, cu o suprafata de 42 kmp si la vestita statiune montana Kartepe, situata la o distanta de aprox. 100 km de Istanbul, la o altitudine de 1650 m, in golful Kocaeli. Dupa ce vom admira privelistea
oferita de lacul aflat la poalele muntilor, vom servi pranzul in satul traditional Masukiye. Seara intoarcere in Istanbul, la cazare.

Ziua 5, Vineri: ISTANBUL - EDIRNE - BUCURESTI După micul dejun plecăm spre Bucuresti. În drumul către țară vom trece prin orasul Edirne, fosta capitală a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye - cunoscută drept moscheea celor 999 de ferestre datorită arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leagă moscheea de fosta Academie Militară, tunele ce acum adăpostesc numeroase magazine în care veți găsi produse tradiționale turcesti, prilej si pentru achiziționarea ultimelor suveniruri. Seara sosire în Bucuresti, în funcție de trafic si formalități vamale.

Excursii optionale - tarife standard:
Croaziera pe Bosfor cu seara turceasca - 47 Euro
Tur by night cu autocarul+Dealul Camlıca - 12 Euro
Tur complex (Muzeul de Istorie Panorama 1453, Centrul Comercial Forum, Acvariul) - 23 Euro (tariful NU include intrarile la obiective)
Lacul SAPANCA si statiunea montana Kartepe - 45 Euro (include masa de Pranz)

EXCURSII OPTIONALE - Tarife Speciale (valabile doar in momentul rezervarii - inscriere din tara):
Croaziera pe Bosfor cu seara turceasca - 38 Euro
Tur by night cu autocarul+Dealul Camlıca - 10 Euro
Tur complex (Muzeul de Istorie Panorama 1453, Centrul Comercial Forum, Acvariul) - 19 Euro (tariful NU include intrarile la obiective)
Lacul SAPANCA si statiunea montana Kartepe - 40 Euro (include masa de Pranz)

ATENȚIE !!! Excursiile opționale se realizează pentru un grup minim de 30 persoane!
BONUS : Turistii care achizitioneaza din tara toate excursiile optionale, primesc Gratuit Turul by night+Dealul Camlıca
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.

Durata: 5 zile    |    Transport: Autocar
Plecari Camera dubla
02.Nov.2020
01.Mar.2021
12.Apr.2021
169 EUR

Observatii tarife:

Vă recomandăm încheierea asigurării Travel (storno+medicală), pentru a vă proteja investiţia în pachetul turistic, atât înainte de plecare (în cazul anulării călătoriei), cât şi după plecare (în cazul unei situaţii neprevăzute apărute pe perioada sejurului)!
Reducerile se aplică numai la pachetul de bază; acestea nu se aplică la alte taxe sau suplimente si nu se cumulează cu alte reduceri.
Rezervările efectuate cu orice tip de reducere nu permit anulări/modificări; Penalizare 100% !
Înscrierile la excursiile opționale cu tarife speciale, se fac numai în momentul rezervarii si nu se acceptă anulări ! Orice excursie achiziționată după rezervare se achită la tariful standard !
Servicii incluse: Servicii neincluse:
 • Transport cu autocar clasificat pentru curse internaționale
 • 4 nopți cazare in camere Standard, cu Mic Dejun - hotel 3 stele in Istanbul (standarde locale)
 • Vizita in Piata Taksim
 • Deplasare pietonala pentru vizite la: Agia Sophia, Topkapi, Moscheea Albastra, Biserica Cisterna, Marele Bazar
 • Vizita la Edirne
 • Însoțitor de grup.
 • Serviciile de ghizi locali - 10 €/pers - se achita in autocar la ghidul insotitor (Tur Istanbul + Piata Taksim);
 • Asigurarea medicală;
 • Asigurare Travel (medicala+storno);
 • Intrările la obiectivele turistice;
 • Vizitele menționate în program NU includ taxele de intrare la obiectivele turistice.

Nota:

 • Locuri preferențiale in autocar (rand 1 banchete - 15 €/pers/loc, rand 2 banchete - 10 €/pers/loc, rand 3 banchete - 5 €/pers/loc.
 • Oricare alt loc solicitat de turisti, in afara celor preferențiale se va taxa cu 5 €/pers/loc.
 • Reducere 5 €/pers pe ultima banchetă în autocar.
 • Confirmarea locurilor preferentiale se va face in limita disponibilitatii.

Rezerva acum online