Ziua indragostitilor la Istanbul

Locatie: Turcia din Europa
de la 169 EUR Europa 5 zile Transport Autocar
Rezerva acum online

» CONTACT « 021.324.25.78


Ziua 1. BUCURESTI -EDIRNE -ISTANBUL (cca. 645 km) Plecare din Bucuresti la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), spre Veliko Tarnovo- Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye - cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei. Ajungem in Istanbul pentru cazare.

Ziua 2. ISTANBUL -Catedrala Sf. SOFIA -Palatul TOPKAPI -Basilica Cisterna -Moscheea Albastra In ciuda caracterului ultracomercial, Ziua Indragostitilor, 14 februarie are unele radacini mitice si istorice care merita a fi investigate. Traditiile sunt asociate zilei de 14 februarie inca din secolul 3 - 4 I.C, cand in Imperiul Roman se sarbatorea Lupercalia, o zi inchinata zeitei Juno - Lupa, zeita femeilor si a casniciei. Se spune ca in acea zi, fetele isi treceau numele pe un biletel, iar biletelele erau stranse intr-un vas. Baietii trageau cate un bilet si aflau astfel numele fetei ce ii era partenera pe perioada festivalului. De multe ori, aceste perechi ramaneau impreuna tot anul si se puteau transforma chair in casatorii. Sfântul Valentin a fost un preot al Romei din aceea perioada.  Împăratul Claudiu II a interzis căsătoriile, pentru că, credea el, bărbaţii căsătoriţi erau soldaţi slabi, iar Valentin a nesocotit regula, despre care socotea că este nedreaptă şi a continuat să oficieze căsătorii în secret. Când împăratul a aflat, preotul Valentin a fost închis şi condamnat la moarte. În închisoare, el s-a îndrăgostit de fiica temnicerului, iar când a fost dus să fie executat, pe 14 februarie, i-a trimis o scrisoare semnată `euro`de la Valentinul tău`. Prima sărbătorire a Zilei Îndrăgostiţilor/Zilei Sfântului Valentin a avut loc în anul 496. Mai târziu, biserica a vrut să transforme festivalul într-o sărbătoare creştină şi a decis să se folosească de ea pentru a aminti de Sfântul Valentin. Servim micul dejun si pornim intr-o plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, din 1935 a devenit muzeu, iar din august 2020 a fost transformata din nou in moschee. Aceasta atrage anual milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate `(tm)i conduc vizitatorii spre locul unde se află 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Timp liber, optional (15 € /pers.) croaziera pe Bosfor - REDUCERE 50% pentru achitarea din tara a optionalei la Buyukada. Cazare la Istanbul.

Ziua 3. ISTANBUL -Croaziera in insula BUYUKADA Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau optional (35 € /pers. -traversare cu ferryboat si pranz inclus) croaziera in Buyukada -Insula Printilor din marea Marmara, denumita astfel pt. că în perioada bizantină prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați aici. Gasim aici vegetație mediteraneană, multă lini`(tm)te, aer curat, briză călduță, atmosferă de vacanță `(tm)i nicio ma`(tm)ină pe străduțele pe care se circula doar cu cale`(tm)ti trase de cai `(tm)i biciclete. Odata ajunsi in insula, aveti posibilitatea sa va bucurati de o plimbare placuta cu microbusul electric catre zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Ne regrupam in apropiere de port si mergem spre restaurantul cu specific pescaresc pentru un pranz delicios. Intoarcere in Istanbul si timp liber pentru vizite individuale sau shopping. Sugeram o vizita in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, cu peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi. Cazare la acelasi hotel in Istanbul.

Ziua 4. ISTANBUL -Palatul DOLMABAHCE Mic dejun. Utilizand transportul in comun, vizita la Palatul Dolmabahce, supranumit si Versailles-ul Orientului, simbolul maririi si decadentei Imperiului Otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui Mustafa Kemal. Optional, sarbatorim Ziua Indragostitilor (35 €/pers.) cu o seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala. Cazare la acelasi hotel in Istanbul.

Ziua 5. ISTANBUL -BUCURESTI (cca. 645 km) Mic dejun. Plecam spre Bucuresti. Sosire la Academia Militara in jurul orei 22.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

Observatii:
Conform legislatiei Ministerului Turismului din Turcia, obligatoriu se achita 5 euro / pers. pentru inchirierea ghizilor locali.
Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea `sau similar` in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Durata: 5 zile    |    Transport: Autocar
Plecari Camera dubla
10.Feb.2021
169 EUR
Servicii incluse: Servicii neincluse:
 • Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru curse internationale,
 • 4 cazari cu mic dejun in hotel 4 stele (standarde locale).
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
 • Deplasare pietonala pentru vizite la: Edirne, Agia Sophia, Topkapi, Moscheea Albastra, Bis. Cisterna, Marele Bazar
 • Asigurare medicala + storno, excursiile optionale
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale), servicii de ghizi locali
 • Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
 • Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se achita cash in euro de catre turisti

Nota:

 • Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
 • Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
 • Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.
 • In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
 • In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 7 euro/persoana;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
 • Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Rezerva acum online