Cazare la Sinaia - Vila Economat

Complexul Turistic La Tunuri - Vila Economat

Locatie: Sinaia din Romania
de la 302 RON Mic Dejun /camera 2 zile | 1 noapte Transport Individual
Rezerva acum online

» CONTACT « 021.324.25.78


Localizare si descriere: Complexul La Tunuri - Vila Economat este situat pe Domeniul Regal Peles, in curtea celor 2 castele celebre: Peles si Pelisor.
Denumirea `La Tunuri` este reprezentata de tunurile autentice amplasate pe terasa cafe-bar-ului, achizitionate de catre regele Carol I si folosite in Razboiul de Independenta din 1877 impotriva Turciei. Cele doua tunuri sunt simbolul acestui complex turistic, dar si o atractie pentru turisti.
Domeniul Regal cuprindea un ansamblu de clădiri (3 castele şi 19 pavilioane, vile şi anexe, în total 569 de camere), ocupând o suprafaţă de circa 30 ha. La Castelul Peleş, edificiu impresionant prin dimensiuni şi varietatea de stiluri, piatra de temelie a fost pusă în august 1875. În octombrie 1883, în faţa unei mari mulţimi venite din toate satele apropiate şi a unor oficialităţi ale vremii, castelul, gândit de Carol ca o legătură între familia sa şi poporul român, a fost inaugurat. Inaugurarea nu a însemnat oprirea lucrărilor; după ce Familia Regală pleca în Capitală în luna noiembrie, începeau lucrări de extindere sau de modificare a vechilor încăperi. Proiectul definitiv a fost elaborat de arhitectul ceh Karl Liman, care a locuit până la moartea sa (1929) într-o vilă de pe domeniul Peleş, desăvârşind împreună cu Carol I acest remarcabil ansamblu care a îmbogăţit patrimoniul naţional, dar şi pe cel european cu un monument de excepţie. Castelul, despre care Carol I a afirmat că va aduce toata Europa în România, are o mare diversitate de stiluri în decoraţiunea încăperilor pentru recepţii şi în ornamentele particulare. A început să fie vizitat încă din timpul vieţii lui Carol I, iar parcul, amenajat în stilul grădinilor englezeşti (niciodată închis de garduri) a fost mereu la dispoziţia vizitatorilor, având pe vremuri bănci pentru oadihnă şi numeroase alei pentru promenadă.

Hotelul:
Corpul de Gardă reprezenta clădirea destinată gărzilor regale. Aici dormeau ofiţerii de pază, tot aici erau garajele, dar şi centrala telefonică a castelului Peleş. După o lungă perioadă de timp cât a fost închisă cladirea în perioada comunismului, a fost redeschisă ca unitate de cazare după revoluţie, şi ulterior din nou închisă după degradare şi lipsa condiţiilor adecvate de cazare.
Complexul acum dispune de 16 spaţii de cazare, majoritatea având vedere către cel mai frumos muzeu din Europa. Arhitectura în stil elveţian, aleile dintre castele, decorul istoric, toate acestea dau impresia întoarcerii în timp, departe de urbanismul din oraşele aglomerate.
Comfortul camerelor, cadrul intim, peisajul ce poate fi admirat în fiecare dimineaţă pe fereastră, discreţia personalului şi calitatea serviciilor vă promit un sejur de neuitat!

Durata: 2 zile | 1 noapte    |    Transport: Individual   |    Masa: Mic Dejun    |    Exprimare pret: /camera
 

Reduceri:

Copiii intre 0-6 ani, cazati in camera cu 2 adulti platitori, au gratuitate la cazare si mic dejun.
Copiii cu varste intr 6-12 ani, cazati in camera cu 2 adulti platitori, achita micul dejun de 35 lei/persoana/noapte.
Copiii mai mari de 12 ani sunt considerati a treia persoana sau a patra persoana in apartament si vor achita 80 lei/noapte - pentru a treia persoana si 70 lei/noapte - pentru a patra persoana.
In camerele duble nu se poate introduce pat suplimentar.
Servicii incluse: Servicii neincluse:
  • Cazare cu mic dejun inclus;
  • TVA;
  • Parcare - gratuit, in limita locurilor disponibile;
  • Internet wireless - gratuit - in camere, sala de conferinta, restaurant si lobby.
  • Taxa de salvamont: 6 lei/persoana/sejur;
  • Taxa hoteliera: 2% din contravaloarea noptii de cazare (se plateste pentru fiecare noapte de cazare a sejurului).

Nota:

Check in: incepand cu ora 15:00.
Check out: pana la ora 12:00.
In cazul solicitarii pentru late check out sau early check in, hotelul va factura suplimentar 50% din contravaloarea noptii de cazare.
Nu se accepta accesul animalelor de companie in hotel.
Pentru perioada unor evenimente speciale: Anul Nou, sarbatori legale, targuri/congrese/evenimente/manifestari locale, nationale sau internationale, tarifele se vor modifica. In acest caz, plata se va face 100% in avans, iar in caz de anulare a cazarii, penalizarea este de 100%.
Pagubele produse de clienti, vor fi achitate la receptia hotelului, inainte de check out. In caz de neplata, acestea vor fi facturate ulterior de catre agentie direct turistului.
Hotelul si agentia de turism nu vor fi responsabile pentru orice fel de pierdere care a fost suferita de catre clientii hotelului si care decurge din orice incalzare a acestui contract si din orice fel de neglijenta, interpretare eronata sau alte acte de omisiune ale clientilor.

Rezerva acum online