Sejururi Bulgaria

Filtrare:
Stergere filtre:
Transport: Individual
Litoral Bulgaria
Durata: 1 noapte
de la 32 EUR zi/pers
detalii oferta
Transport: Individual
Litoral Bulgaria
Durata: 1 noapte
de la 47 EUR zi/pers
detalii oferta

     Bulgaria, este o țară europeană situată în Peninsula Balcanică. Se învecinează cu România la nord (în cea mai mare parte de-a lungul Dunării), Serbia si Republica Macedonia la vest si Grecia si Turcia la sud. La est, teritoriul țării este delimitat de Marea Neagră.
Din punct de vedere geografic si al climei, Bulgaria prezintă o diversitate notabilă, cu peisaje variind de la vârfurile alpine acoperite cu zăpadă, în Rila, Pirin si Munții Balcani, la vremea temperată si însorită de pe coasta Mării Negre, la Câmpia Danubiană tipic continentală, în nord, până la puternica influență mediteraneană pe văile macedoniene si zonele joase din sudul Traciei.
Sudvestul muntos al țării prezintă două lanțuri alpine - Rila si Pirin - iar mai la est sunt munții Rodopului, mai scunzi, dar mai extinsi. Muntele Rila include si cel mai înalt vârf din Peninsula Balcanică, Musala, cu 2.925 m; întinsul lanț al Munților Balcani este orientat pe direcția vest-est de-a lungul țării, la nord de faimoasa Vale a Rozelor. Dealuri si coline se pot găsi în sudest, de-a lungul coastei Mării Negre în est si de-a lungul principalului râu al Bulgariei, Dunărea, în nord.
Sursa Wikipedia