Circuit Iordania - Egipt - Sinai 2022

Amman, Aqaba, Betania, Egipt, Iordania, Madaba, Marea Moarta, Muntele Nebo, Petra

4
 
Transport
Plecari: 10.02.2022, 17.03.2022, 17.05.2022, 21.06.2022
Tarif:
 
1200
persoana/pachet (loc in camera dubla)

Ziua 1
Intalnire cu insotitorul la aeroport Henri Coanda, imbarcare si plecare catre Amman. Ne intalnim cu reprezentantul nostru in Amman, facem  formalitatile vamale, transfer la hotel, check in  si cazare.

ammanZiua 2  Vechiul si Noul  Amman   

Dupa micul dejun incepem ziua cu un city tour al capitalei Amman, timp liber pentru plimbare prin vechiul comerț, bazar etc.   (Optional vizita la Jerash 65 Euro), Jerash numita in antichitate Gerasa, a dormitat sub nisip, aidoma Pompeiului si Herculanumului sub cenusa, pana in 1920, an in care au inceput sapaturile arheologice. In secolul al III lea, orasul se intindea pe 90 de hectare. Astazi, parti din cetatea romana sunt inglobate in noul Jerash, fapt care, ne spun ghizii, intarzie inscrierea sa in patrimoniul UNESCO). Transfer catre Amman pentru cina si cazare.

 

 

 

Ziua 3   Petra – Wadi Rum

circuit iordania-egipt Dupa micul dejun  plecam  spre Petra. incepe explorarea unei dintre cele 7 minuni ale lumii noi, cu o plimbare calare pana in Siq ( Canion ), urmat de un tur prin Siq la Trezorerie, centrul orasului, mormantul regal, teatru, locul de jertfa, mormintele romane si multe altele. Apoi plecam spre Wadi Rum sau ’’ Valea Lunii ’’. Aici vom gasi aventura si  vom simti romantismul Desertului Arabiei.  Wadi Rum este ca un peisaj selenar format din vai vechi  si munti  din travertin erodati , crescand  printre nisipuri colorate in alb si roz.

Ne bucuram de  un safari de 2 ore pentru a explora  locurile pe unde a trecutLawrence al Arabie, vizitand totodata si cele mai spectaculoase obiective  din Wadi Rum si locuri unde s-au filmat filme celebre precum: Lawrence al Arabiei (1962), Planeta Rosie(2000),Mumia Revine (2001), Transformers: Revenge of the Fallen (2009), Prometheus (2012), Martianul (2015) dupa care ne astepta o cina in stil beduin  cu o petrecere superba. Dupa  miezul noptii luminile se sting pentru a observa un cer absolut impresionant. Cazare si cina Wadi Rum.

Ziua 4   Wadi Rum – Aqaba – Taba- Nuweiba

Dupa micul dejun vom face transfer la Aqaba si ne bucuram de o plimbare de 45 de minute cu barca in drum spre Taba Egipt. Transfer la Nuweiba club resort  Zi libera  la Marea Rosie pentru plaja si relaxare, cazare cu soft All Inclusive.

 

Ziua 5   Nuweiba – Sf. Ecatenina – Nuweiba

Nuweiba 1Zi libera  la Marea Rosie pentru plaja si relaxare,  sera transfer la Manastirea Sfenta Ecaterina, Manastirea Sfanta Ecaterina este un lacas de cult, astazi greco-ortodox, in Sinai, Egipt, fondat intre 548 si 565 si este inca cea mai veche manastire crestină locuita. Manastirea este situata la picioarele Muntelui Sinai. A fost construita pe locul unde, se crede ca profetul Moise a vazut Rugul Aprins. Aici avem posibilitatea de a urca muntele noaptea  insotiti de o calauza-beduin pentru a vedea spendoarea unui rasarit de soare. La coborare vom vizita muzeul manastirii cu icoane unicat ale sf. Ecaterina si Isus, dreptul judecator,  se pot vedea si o serie de Danii ale Domnitorilor –Romani . Se viziteaza locul in care este Regul Aprins  – locul in care Dumnezeu s-a aratat lui Moise, de asemenea se viziteaza locul in care sunt osemintele sfinte ale calugarilor si ale Sf. Stefan Sinaitul-duhovnicul pelerinilor Muntelui Sinai. Pe vremea dansului nici un pelerin nu avea voie sa urce Muntele daca nu se spovodea si primea dezlegare-inca odata confirmandu-se faptul ca este Muntele Sfant a lui Dumnezeu.

Ziua 6   Nuweiba

sf ecaterinaNe intoarcem la resortul nostru din Nuweiba zi libera  la Marea Rosie pentru plaja si relaxare, cazare cu soft All Inclusive

 

 

 

Ziua 7   Nuweiba -Taba – Aqaba – Dead Sea

Micul dejun la pachet, vom face transfer la Aqaba cu barca si ne indreptam spre Marea Moarta prin Wadi Araba,  Cina si cazare Marea Moarta

  

Ziua 8   Marea Moarta –Betania – Muntele Nebo- Madaba- Aeroport

betaniaMic dejun, vizita Betania , Betania locul Botezului, urmand vizita la Muntele Nebo unde vom face un tur al locului in care se afla mormantului lui Moise . De aici, Dumnezeu i-a ingaduit lui Moise sa priveasca spre Tara Fagaduintei . Aici se gasesc  ruine din secolele IV-VI, biserici ale caror pardoseli sunt inca acoperite cu un minunat mozaic, continuam apoi la Towaros Madaba , orasul cu mozaicuri . Acest oras are o istorie lunga fiind mentionat pentru prima data in Biblie si in Stela lui Mesha pe vremea  cand era un oras mobit. Vizitam  Biserica Crestina Ortodoxa Sf. Gheorghe unde se afla o  harta mozaic cu Ierusalimul, Palestina, Iordania, Israel  si Egipt . Dupa acesta minunata vizita ne indreptam  catre  aeroport.

 

 

Loc in camera dubla: 1200 euro/persoana/pachet

Supliment camera single: 260 euro

Copil sub 6 ani, fara pat suplimentar: 399 euro

Copil sub 12 ani, fara pat suplimentar: 499 euro

Pat suplimentar: 26 euro/zi

 

                   

 • Bilete avion București Amman București
 • Cazare 3 nopți cu demipensiune în Iordania hoteluri 4*
 • Cazare 1 noapte la camping Wadi Rum cu demipensiune
 • Cazare 3 nopți cu hard All Inclusive/in Nuweiba
 • Taxele de intrare la sit-urile menționate in program
 • Transfer cu autocar A/C
 • Viza gratuita
 • Însoțitor din partea firmei
 • Ghid vorbitor de limba romana
 • Bagaj mic de mana 40x20x25
 • Bagaj de Cala de 20 kg 50 euro
 • Taxa de iesire din Iordania 14 usd
 • Transfer Feribot Aqaba-Taba-Aqaba

*Excursii optionale

*Bacsisuri pentru hoteluri,restaurant,ghizi, sofer, Etc.. 35 USD/persoana, se achita la fata locului

* Test PCR aeroportul Iordania daca se solicita

* Test PCR din Romania inainte de calatorie cu max 72 de ore daca se solicita

* Test PCR din Egipt daca se solicita

 

 • Calatorii care folosesc pasaport temporar sunt obligati sa obtina prealabil viza de la embasada

Rezerva acum


Solicita oferta