Egipt complet

Circuit clasic cu croaziera pe Nil

4
 
Transportation
Data de plecare: 23.02.20222 - 03.03.2022
Oferta speciala
 
1490
persoana/pachet

In Nord: 

Cairo - Bisericile Copte, Citadela lui Saladin, Moscheea de Alabastru, Colectia Mumiilor din Muzeul National al Civilizatiei Egiptene, Bazarul Khan el Khalili;

Gizah - Templul Zeitei Isis, Cariera de granit roz, Templele de la Abu Simbel (optional), Templele Kom Ombo si Edfu, Templele Luxor si Karnak, Valea Regilor, Templul Reginei Hatshepsut, Valea Nobililor, Valea Reginelor - mormantul Reginei Nefertari (optional), Colosii lui Memnon, Karnak - spectacol de "sunet si lumina" (optional), Templul Dendera.

Egiptul ramane un taram mitic, unde tot ce a infaptuit mai maret civilizatia umana de oricand si de pretudindeni a reusit sa lege un pact cu timpul inexorabil. In cuprinderea sa fara margini, timpul ne aminteste mereu cat de fragila si de limitata e conditia noastra de fiinte efemere, dar nu si in Egipt. Acolo se pastreaza tezaurul care atesta ca dimensiunea pe care a atins-o cultura egipteana in antichitate ramane masura spiritului creator al omului innobilat de puterea credintei in Nemurire. Timpul s-a induplecat si ne-a redat, dupa secole de uitare, adevaruri despre noi insine, dar a fost nevoie sa le descifram cu rabdare de la inceput. Templele si mormintele au aparut aproape intacte din inclestarea nisipului si au revarsat bogatia simbolurilor unui univers sacru, pe care l-am reconstituit printr-un proces de cercetarea multidisciplinara. Aceste intelesuri adanci, precum si rafinamentul estetic al creatiilor egiptenilor vechi sunt acum accesibile tuturor calatorilor care se indreapta spre tara piramidelor.

Va provocam sa participati la acest program cultural, care este gandit si organizat de ghizi pasionati, cu multe cunostinte in domeniul egiptologiei. Specificul acestui program este nivelul foarte ridicat de cuprindere a monumentelor de arta vizitate si intervalele de timp generoase, alocate tuturor obiectivelor turistice.

In variantele propuse se regasesc atractiile nelipsite din orice circuit in Egipt, dar si unele dintre capodoperele antice: Templele Abu Simbel, Mormantul Reginei Nefertari, Valea Nobililor sau Templul Dendra.

 

 

Ziua 1 (23.02.2022): Bucuresti - Cairo

Complexul Gizah (Piramidele si Sfinxul), Muzeul Egiptean de Antichitati, croaziera pe Nil cu cina si program artistic (optional)

Mic dejun. Ziua dedicata piramidelor ramane un reper in odiseea personala a fiecarui calator impatimit, caci grandoarea acestor monumente vechi de aproape 4600 de ani produce o impresie mai puternica decat asteptarile si asa foarte mari.

La inceputul vizitei, avem timp rezervat pentru intrarea in Marea Piramida a lui Keops (optional), iar despartirea de complexul Gizah, dupa circa trei ore, va fi printr-o intalnire cu Sfinxul.

A doua parte a programului e rezervata Muzeului Egiptean de Antichitati, din Piata Tahrir. Veti descoperi sectiuni surprinzatoare din cea mai bogata colectie de obiecte de arta religioasa egipteana din lume, care redau o sinteza de mare forta evocatoare a trei milenii de istorie antica. Atractia principala ramane tezaurul lui Tutankamon, din singurul mormant faraonic descoperit intact, iar Dvs. il veti admirea chiar de la inceput de aventura egipteana. La lasarea serii are loc o croaziera cu cina si divertisment (optional).

Cazare in Cairo (Gizah) - Hotel 4*.

 

Ziua 2 (24.02.2022): Gizah - Aswan

Sakkara - Piramida in trepte din centrul ceremonial al lui Djoser, Piramida lui Unas (interior) si Mormantul Printesei Idut

Mic dejun. Vizita de dimineata va fi la Sakkara, cea mai mare necropola din istoria Egiptului, unde vom vedea complexul ceremonial al faraonului Djoser, ctitorul celei mai vechi piramide din istoria omenirii. Tot acolo vom descoperi primele texte sacre inscriptionate pe zidurile interioare ale piramidelor si vom descinde in morminte din Regatul Vechi, unde ne asteapta imagini in chip de basoreliefuri, cu multe detalii in culori bine pastrate, care redau scene din viata egiptenilor de rang inalt de acum 4400 de ani.

Transfer la aeroport pentru zborul Cairo - Aswan.

Cazare in Aswan - Hotel 4*.

 

Ziua 3 (25.02.2022): Aswan

Marele Baraj, Templul Philae, Obeliscul neterminat

Mic dejun. Aswan e chintestenta exotismului din sud, unde verdele lacom al luncilor Nilului ofera fundalul pentru stancaria salbatica a cataractelor din aval de Marele Baraj. Dincolo de acest tablou se vede un desert nesfarsit care contribuie la contrastele atat de iubite de calatorii care aleg Africa. Aici ne oprim pe Marele Baraj care a creat lacul de acumulare Nasser, o intindere enorma de apa, care se ia la intrecere cu desertul, chiar in inima Nubiei.

Principala revelatie a zilei este descoperirea Templului Philae, un centru religios dedicat cultului zeitei Isis, care a cucerit inimile oamenilor din bazinul Mediteranei Orientale pret de mai multe secole. Acest templu este unul dintre cele salvate prin relocare, sub egida UNESCO, printr-un miracol al inginerei moderne.

Pranz si cina la bordul vasului de croaziera. Cazare pe vas.

 

 Ziua 4 (26.02.2022): Aswan - Abu Simbel - Kom Ombo - Edfu

Templele Abu Simbel (optional), Templul Kom Ombo

Mic dejun. Acesta este un program care incepe foarte devreme, cu excursia la Templele Abu Simbel. Calatoria se desfasoara prin desert spre Sudan, pana in departarile Nubiei, unde Ramses al II-lea a ridicat, in urma cu 3300 de ani templul care sa-l glorifice pe el drept suveran invincibil pe Pamant si egal cu cei mai puternici zei din panteonul egiptean. Templul sau este decorat la intrare cu colosii care compun cea mai recognoscibila imagine a arhitecturii monumentale faraonice, alaturi de cea a piramidelor. Templul dedicat sotiei sale Nefertari este amplasat langa cel al lui Ramses, iar amandoua au fost stramutate prin dislocare si reasamblare, intr-un efort de salvare demn de forta creatoare a vechilor egipteni. Dupa intoarcerea la Aswan, vaporul ne va purta spre un templu cu o simbolistica vasta, denumit Kom Ombo, pe care il vizitam la vremea asfintitului.

Pranz si cina la bordul vasului de croaziera. Cazare pe vas.

 

Ziua 5 (27.02.2022): Edfu - Luxor

Templul Edfu, Templul Luxor

Mic dejun. Ziua incepe cu o vizita matinala la Templul Edfu, cel mai bine conservat din Egipt, datand din epoca ptolemeica, la fel precum cel vizitat in ziua precedenta. Acolo ajungem cu trasuri pitoresti, care ne preiau de la cehiul de acostare. Vizita la Edfu este lectia despre planul arhitectural si functiile componentelor centrului ceremonial clasic, pentru ca acest templu este cu adevarat complet. Etapa urmatoare parcursa cu vasul de croaziera este o succesiune de cadre de mare efect, care surprind farmecul atemporal al lumii campenesti de pe malul Nilului. Vizita la Templul Luxor incheie ziua si se petrece atunci cand lumina crepusculara lasa locul efectului reflectoarelor proiectate pe basoreliefuri, statui si coloane, ceea ce creeaza un decor cu accente suprarealiste.

Pranz si cina la bordul vasului de croaziera. Cazare pe vas.

 

Ziua 6 (28.02.2022): Luxor

Malul de vest - Templul lui Hatshepsut, Valea Regilor, Mormantul Reginei Nefertari (optional) - pranz inclus, Valea nobililor, Colosii lui Memnon, Spectacol de "sunet si lumina" la Karnak (optional)

Mic dejun. Valea Regilor ne reveleaza mistica cea mai profunda a egiptenilor din vechime, care ne-au lasat morminte faraonice cu fresce intacte in culori nealterate. Hieroglifele si scenele figurative ilustreaza lupta spiritului cu fortele intunecate ale tenebrelor, pe drumul spre imparatia lui Osiris, cel care reprezinta triumful asupra mortii si regenerarea perpetua.

Tariful include:

- Transport international cu avionul pe rutele: Bucuresti - Cairo si Cairo - Bucuresti, compania Tarom;

- Transport intern cu avionul pe ruta Cairo - Aswan;

- Transport intern cu trenul de noapte, in vagon de dormit (cusete de 2 persoane), pe ruta Luxor - Cairo;

- Transport intern pe toata durata circuitului, cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la numarul de turisti;

- Taxele de aeroport pentru cursele internationale;

- 3 nopti cazare la Cairo, in hotel de 4*;

- 1 noapte cazare la Aswan, in hotel de 4*;

- 3 nopti cazare pe vasul de croaziera de 5*;

- 1 noapte cazare la Luxor, in hotel de 4*;

- 1 noapte in tren, la vagon de dormit, cu cina si mic dejun;

- Mesele mentionate in program: 6 mic dejunuri, 1 cina la Aswan, 1 cina la Luxor, 1 cina in tren, 2 cine la Cairo, 1 pranz la Luxor, 3 zile cu pensiune completa pe vas;

- Transferurile si tururile mentionate in program;

- Biletele de intrare la obiectivele turistice conform programului;

- Vizite la Necropola Sakkara, Muzeul Egiptean de Antichitati;

- Vizita pe Platoul Gisah, la Marile Piramide si Sfinx;

- Vizite la bisericile copte, Citadela lui Saladin si Bazarul Khan el Khalili;

- Intrare la Muzeul National al Civilizatiei Egiptene (colectia mumiilor);

- Croaziera pe Nil cu vas de croaziera de 5*, cu urmatoarele vizite incluse:

     - barajul de la Aswan, Obeliscul Neterminat si Templul Philae;

     - templele Kom Ombo si Edfu;

     - excursie in Valea Regilor (3 morminte);

     - templul Reginei Hatshepsut;

     - intrare in Valea Reginelor (3 morminte);

     - intrare in Valea Nobililor;

     - oprire la Colosii lui Memnon;

- Excursie la Templul Dendra;

- Excursie la Alexandria, cu toate intrarile incluse;

- Conducator roman de grup si ghid local.

 

Tariful nu include:

- Taxa de viza pentru Egipt (se achita pe aeroportul din Cairo): 25 USD/persoana;

- Contributia individuala pentru bacsisul asteptat de toti prestatorii de servicii, intalniti pe traseu: 40 EUR/persoana;

- Croaziera "by night" in Cairo, cu cina tip bufet si spectacol de dansuri orientale: 25 EUR/persoana;

- Excursie la templele de la Abu Simbel: 100 EUR/persoana;

- Biletele de intrare (cumparate individual) pentru oportunitatile de a vizita obiective importante, pentru care se aloca timp in completarea programului standard, mentionat in agenda zilnica:

     - Piramida lui Keops in interior: cca. 23 EUR/persoana;

     - Mormantul dublu Ramses V si VI: cca. 6 EUR/persoana;

     - Mormantul lui Tutankamon: cca. 17 EUR/persoana;

     - Mormantul lui Seti I: cca. 57 EUR/persoana;

     - Mormantul Reginei Nefertari: cca. 79 EUR/persoana;

     Toata biletele mentionate mai sus se pot cumpara doar in moneda locala, la cursul (variabil): 1 EUR = 18 lire egiptene, 1 USD = 15,5 lire egiptene.

- Alte atractii cu rezervare, in timpul circuitului: iesire cu barca pe Nil, la Aswan; zbor cu balonul la Luxor; spectacol de sunet si lumina in Templul Karnak din Luxor;

- Asigurare medicala si storno.

Rezerva acum

Sunt de acord cu termenii si conditiile rezervarii

Solicita oferta