Malta - Insula Cavalerilor Ioaniti

Malta – St Paul’s Bay – Valletta – Mosta – Rabat – Mdina – Marsaxlokk – Gozo

4
 
Transport:
Perioada: 27.04 – 04.05.2024
de la
 
775
persoana/sejur

Ziua 1: BUCURESTI – MALTA (ST. PAUL’S BAY)

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 17:00 pentru imbarcare pe zborul companiei Wizz Air spre Malta, cu decolare la ora 19:45. Sosire in Malta la ora locala 21:15. Transfer si cazare la hotelul Dolmen 4* sau Santana 4* standard local in St. Paul’s Bay (in functie de preferinte).

Ziua 2: ST. PAUL’S BAY – VALLETTA (excursie inclusa)

Mic dejun. Astazi avem ocazia sa vizitam impreuna cu ghidul local, in cadrul excursiei incluse de o zi, orasul Valletta (Patrimoniu UNESCO), capitala insulei Malta. Impresionantul oras-fortareata a fost construit de Cavalerii Ioaniti dupa Marele Asediu din 1565. In intregul oras se gasesc peste 300 de monumente din perioada medievala. Pe parcursul turului vor putea fi admirate si cele mai importante cladiri care au apartinut Ordinului Cavalerilor Ioaniti: Co-Catedrala Sfantului Ioan - un lacas de cult in stil baroc care adaposteste una dintre cele mai importante picturi ale lui Caravaggio - “Decapitarea”, Palatul Marelui Maestru - astazi biroul de lucru al presedintelui maltez, dar și un muzeu reprezentativ pentru Malta, ruinele Operei regale britanice, moderna cladire a Parlamentul maltez si Gradinile Barrakka. Dupa tur, vom avea timp liber in Valletta pentru vizite individuale (fortul St. Elmo, uzeul de arheologie sau muzeul de arta), apoi ne vom întoarce la hotel cu autocarul. Cazare la hotel 4* standard local in St. Paul’s Bay.

Ziua 3: ST. PAUL’S BAY – BIRGU – COSPICUA – SENGLEA (excursie optionala)

Mic dejun. Astazi vom merge impreuna cu ghidul nostru local intr-o excursie optionala de o zi in care vom vizita tripticul maltez: Birgu, Cospicua si Senglea, cele trei orase asezate la est de capitala Valletta. Senglea e cel mai mic oras al Maltei si are o populatie de aproximativ 3000 de locuitori. Senglea este cunoscuta si sub denumirea de Civita Invicta (Orasul Neinvins) datorita rezistentei sale in timpul Marelui Asediu Otoman din 1565 soldat cu victoria cavalerilor. Aici vom vizita gradina Gardjola cu al sau punct de belvedere amplasat in capatul peninsulei Senglea. Orasul Cospicua (Bormla) a fost fortificat incepand cu secolul XVII, aici aflandu-se de altfel si santierul naval, utilizat extrem de mult in special in timpul dominatiei britanice. Al treilea oras este Senglea, cunoscut si sub denumirea de Civita Invicta (Orasul Neinvins), datorita rezistentei opuse in timpul Marelui Asediu Otoman din 1565, care s-a soldat cu victoria crestinilor. Basilica din Senglea este cel mai important obiectiv din oras, gazduind una dintre cele mai venerate statui ale Fecioarei din intreaga insula (Marija Bambina). Al treilea oras și poate cel mai pitoresc este Birgu (Vittoriosa), prima capitală a Cavalerilor Ioaniti din Malta, unde vom strabate fortificatiile și stradutele medievale, iar apoi vom admira Casa Normanda, Palatul Inchizitorului, Biserica Sf. Laurențiu și Monumentul Libertatii. Timp liber in Birgu pentru masa și alte vizite individuale (Fortul St. Angelo, Muzeul Malta at War sau plimbare cu barca traditionala Dgħajsa prin Marele Port (Grand Harbour). Cazare la hotel 4* standard local in St. Paul’s Bay. 

Ziua 4: ST. PAUL’S BAY – TA’ QALI CRAFT VILLAGE – MDINA – RABAT (excursie optionala)

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala de o zi cu ghidul local, in care vom vizita: Ta’ Qali Craft Village, Mdina si Rabat. Vom incepe cu Ta’ Qali Craft Village, unde vom vizita atelierele de artizanat ce încă mai lucreaza cu filigran de argint şi sticlă malteză, asemănătoare celei de la Murano. Urmatoarea oprire va fi la stancile Dingli (255 m), cel mai înalt loc din Malta. Urmeaza vizitarea orasului Mdina - vechea capitala antică si apoi medievala a Maltei, astazi centrul nobilimii malteze. Aici vom admira catedrala orasului si Piata Bastionului. Ultima vizita va fi in Rabat, unde ne vom plimba pe stradutele pitoresti ale acestui superb oras maltez. Mdina si Rabat sunt doua orase invecinate situate in centrul insulei, fiind considerate adevarate bijuterii arhitectonice. Dupa tur, vom avea timp liber in Rabat pentru masa și vizite individuale la urmatoarele obiective turistice: Catedrala, Palazzo Falson (Mdina), Domus Romana și Catacombele Sf. Pavel (Rabat). Cazare la hotel 4* standard local in St. Paul’s Bay.

Ziua 5: ST. PAUL’S BAY – MOSTA – SAN ANTON GARDENS (excursie optionala)

Mic dejun. Timp liber sau excursia optionala de jumatate de zi (4h) la Mosta și Gradinile San Anton. O prima oprire o vom face la biserica Sf. Maria din Mosta. Domul acestei biserici a fost construit in secolul XIX, avand ca si sursa de inspiratie Panteonul din Roma, fiind azi al treilea dom nesustinut de coloane ca marime din Europa. In aprilie 1942, in timpul unei slujbe cu 300 de oameni, o bomba de aviatie germana a perforat domul și apoi nu a explodat, eveniment considerat de atunci un miracol de catre localnici. Urmeaza Gradinile San Anton din Attard fiind unele dintre cele mai frumoase din Malta. Gradinile au fost amenajate de catre Marele Maestru Antoine de Paule pentru a completa resedinta sa de vara, Palatul San Anton – astazi, resedinta presedintelui maltez. Timp liber la dispozitie in St. Paul’s Bay pentru a ne relaxa si pentru a explora zona din imediata vecinatate a hotelului. Numele sau face referire la naufragiul Sfantului Paul, care ar fi ajuns pe insula din apropiere in drumul sau spre Roma, punand bazele crestinismului in Malta. Este o zona turistica moderna, in care poti face cumparaturi, te poti plimba pe promenada, poti servi pranzul sau cina la un restaurant local sau poti vizita obiective turistice din zona: Acvariul sau Malta Classic Car Collection. Cazare la hotel 4* standard local in St. Paul’s Bay.

Ziua 6: ST. PAUL’S BAY – GOZO (excursie optionala)

Mic dejun. Excursia optionala din aceasta zi ne va duce in Gozo, o insula ce dispune de un patrimoniu turistic natural bogat si diversificat. Gozo este situata la o distanta de numai o jumatate de ora cu feribotul fata de principala insula a arhipelagului maltez. Insula, considerata in antichitate patria legendara a nimfei Calypso, este un refugiu pitoresc cu sate traditionale, drumuri serpuite si vederi panoramice spectaculoase. Este o insula incarcata de legende, bogata in situri arheologice, forturi medievale si panorame uimitoare. Printre cele mai importante atractii din Gozo se numara: capitala insulei, Victoria cu Citadela sa medievala, golful Dwejra, Biserica Ta’ Pinu, golful Xlendi unde se poate admira dramatica intalnire dintre stanca si mare si templul preistoric Ggantija. Pranzul este inclus si se va servi la unul din restaurantele locale. Cazare la hotel 4* standard local in St. Paul’s Bay.

Ziua 7: SATUL PESCARESC MARSAXLOKK – HAGAR QIM & MNAJDRA – GROTA ALBASTRA (excursie optionala)

Mic dejun. Va propunem o excursie optionala de o zi in care vom explora unele dintre cele mai cunoscute atractii din sudul insulei Malta: Grota Albastra, templele megalitice Hagar Qim si Mnajdra (incluse in patrimoniul UNESCO), Marsaxlokk (un sat pescaresc traditional). O plimbare cu barca (daca vremea ne va permite) ne va purta pe sub arcada de 42 de metri inaltime, de unde vom patrunde in Grota Albastra, pentru a ne bucura de jocul fabulos de lumini pe care natura l-a lasat ascuns de restul lumii. Inainte de a ajunge in Marsaxlokk, ne vom opri la unele dintre cele mai vechi temple Megalitice ale Maltei, Hagar Qim şi Mnajdra, construite incepand cu anul 3.600 i.e.n. Complexul este unul dintre cele mai vechi din lume, depasind cu aproape 1.000 de ani vechimea Piramidelor de la Giza. De asemenea in cadrul excursiei vom vizita si Marsaxlokk, un traditional port pescaresc, care se bucura de o istorie veche de doua milenii si de o atmosfera aparte. Aici veti fi incantati de culorile barcilor luzzu (vopsite in nuante de galben, albastru, rosu sau verde) care plutesc usor pe mare. Micul port este intesat de barci pe care pescarii le-au denumit dupa bunul plac. Timp liber in Marsaxlokk pentru plimbare si/sau o masa cu peste/fructe de mare la unul din restaurantele locale din port. Cazare si cina la hotel 4* standard local in St. Paul’s Bay.

Ziua 8: MALTA – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00. Timp liber la dispozitie. Transfer catre aeroportul din Luqa pentru imbarcare pe zborul Wizz Air spre Bucuresti cu decolare la ora locala 21:50. Sosire in Bucuresti este programata la 01:00.

 

Orar de zbor informativ, ore locale:

 

 

GRUP MINIM

DESCRIERE HOTELURI

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE

TARIFE INFORMATIVE PENTRU BILETELE DE INTRARE LA OBIECTIVE 

CONDITII FINANCIARE

OBSERVATII

 

 

 

 

 

Rezerva acum


Solicita oferta